Hoe check je of je interieur nog up to date is?

Een interieur is net als alle andere zaken die te maken hebben met esthetiek iets dat enorm onderhevig is aan trends. Het grote verschil met bijvoorbeeld kledingmode is dat een interieur in de regel wel gemaakt en gekozen is om minstens enkele jaren en vaak zelfs decennia mee te gaan. Het is niet zo simpel en zeker en vast niet goedkoop om een interieur aan te passen, laat staat dat wel vaker te doen.

Vergeet de trends
Het is een wetenschap die natuurlijk een echte hel is voor wie gevoelig is aan trends. De nood om up to date te blijven is er eentje die zeer sterk aanwezig is in onze moderne wereld. Je zou jezelf echt helemaal gek ermee kunnen maken. De beste tip die kan gegeven worden is dan ook om even abstractie te maken van de trends. Zet die eventjes uit je hoofd en bedenk waar jij en je huisgenoten om draaien. Het is immers niet de trend die bij jouw thuis woont maar jijzelf en je eventuele huisgenoten. Van een ontstellend groot belang is dan ook om boven alles niet te vergeten dat je vooral dient te gaan voor het interieur waar jij je prettig in voelt. Al de rest? Dat is ten hoogste bijzaak.

Het zit in de details
Je eigenheid behouden maar toch up to date blijven? Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn als je misschien zou denken. Met slechts enkele kleine aanpassingen kan je al heel wat bereiken. Zo hoef je niet telkens opnieuw een compleet interieur te veranderen maar slechts met mondjesmaat enkele kleine zaken. Wat zijn dan van die kleine aanpassingen vraag je je dan af? Dat kan echt van alles zijn. De kleur van de muren, een stoel, een zetel of de tafel in de woonkamer. Wat kaarsenhouders of een kroonluchter zijn ook zaken die echt wonderen doen voor de sfeer in een kamer. Maar uiteindelijk komt het aan het einde van de dag neer op gewoon doen waar jij je prettig bij voelt. Niet elke nieuwe trend hoeft slaafs gevolgd worden en up to date blijven is niet hetzelfde als heel je interieur omgooien. Af en toe eens een klein stukje uit dat interieur de moderne wereld in brengen is al meer dan goed genoeg om up to date te blijven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *