Hangplanten voor in huis

Hangplanten zijn onmisbaar in elk huis. Of je nou een grote of kleine ruimte hebt, je kan ze altijd wel ergens kwijt.

Inrichting

Planten geven sfeer aan je inrichting. Als je niet veel ruimte op de grond of op je vensterbank hebt, is een hangplant de oplossing. Deze kan je in een hoek van je kamer hangen. In de hoek van je woonkamer heb je er geen last van, maar je hebt wel een mooie plant in je woonkamer.

Welke plant

Als je een hangplant gaat kopen, moet je goed weten waar je hem op wilt hangen. Er zijn planten die graag in een donkere hoek hangen, maar er zijn ook planten die veel daglicht nodig hebben. Hier moet je dus wel goed rekening mee houden. Als je een plant die veel licht nodig heeft op een donkere plaats hangt (of andersom), dan zal de plant niet zo mooi groeien.

Gang

Een leuke plaats voor een hangplant is je gang. Vaak is de ruimte boven je trap wat hoger. Dit is een perfecte plaats om zo’n mooie sfeermaker op te hangen!

Handig

Het komt soms ook voor dat een gewone plant zo groot wordt dat hij niet meer op de vensterbank past, de bladeren / takken gaan over de vensterbank heen hangen. Deze plant kan je dan heel makkelijk omdopen tot hangplant. Je kunt hem dan bijvoorbeeld voor het raam ophangen. Zo krijgt hij genoeg daglicht en heb jij weer wat meer privacy in je woonkamer.

Binnenklimaat

Hangplanten zijn niet alleen goed voor de sfeer van je huis. Ze zijn ook goed voor het binnenklimaat. Niet alle planten zijn hier geschikt voor. Maar sommige planten zijn hier speciaal voor gekweekt. Deze planten zuiveren de lucht in je woonkamer. Zij zijn perfect voor in je woonkamer, maar ook voor in de slaapkamer zijn deze hangplanten uitermate geschikt.

Waar te koop

Hangplanten kan je uiteraard bij de bloemenwinkels en tuincentra kopen. Maar ook worden er regelmatig planten aangeboden bij bouwmarkten. En ook op de markt staan vaak leuke bloemenkramen die ook planten verkopen.

Hangplanten zijn dus niet alleen decoratief, maar ook nog eens goed voor het klimaat van je woning. Dus een hangplant in je woning is een onmisbare plant! Veel plezier er mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *