Vloerkleden voor de finishing touch

Vloer kleden zullen misschien niet altijd als eerste opvallen in een huis maar geven toch heel veel sfeer aan bijvoorbeeld een zithoek. Nu vraagt u zich zeker af :” Wat voor vloerkleed moet ik dan nemen en waar moet ik deze plaatsen?”. Daar kan ik u bij helpen. Ik heb namelijk een kleine selectie gemaakt van hippe vloerkleden en tips en trucs voor deze vloerkleden.

Vloerkleden met print

Vloerkleden met print kunnen echte sfeer makers zijn. Zo zou ik aanraden als u een zit hoek heeft die vrij eenvoudig is een vloerkleed met een print te nemen die opvalt. Zo word de nadruk gelegd op het kleed en kan je door één item je hele zithoek meer persoonlijkheid geven. Als ik het over print heb dan heb ik het wel over een echte illustratie of foto, niet een patroon.

Vloerkleden met patroon

Als u een kleed met een patroon wilt gaan nemen is het verstandig om goed te kijken naar de kleuren die voorkomen in u zithoek. Zorg er dan ook voor dat één van deze kleuren terug komt in het tapijt. Hoe meer kleuren er terug komen in uw kleed des te netter het zal overkomen. Hier kunt u rekening mee houden.

Cultuur vloerkleden

Heeft u een bepaalde cultuur of bent u weg van een bepaalde cultuur kunt u dit goed in uw zithoek verwerken door een kleed van deze cultuur neer te leggen. Zo zijn Perzische en Kelim vloerkleden een goed voorbeeld om cultuur in uw huis te verwerken.

Kleur en textuur

Als u een hele eenvoudige zithoek heeft kunt u goed een vel vloerkleed neer leggen. Dit zal de hele ruimte een stuk opvallender maken. Vloerkleden hebben ook verschillende texturen. Zo is het handig om een hoogpolig kleed te nemen voor als u bijvoorbeeld jonge kinderen heeft. Zodat kinderen hierop kunnen zitten en spelen. Ook heb je vloerkleden van spijkerstof ,dit zal uw ruimte een stuk hipper maken.

Tips en trucs

Als u uw kleed bijvoorbeeld helemaal schuin legt kan dit weer een heel ander effect geven in uw zithoek. Wees dus niet bang om te experimenteren met de manier waarop het kleed ligt.

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze tekst en heb ik u kunnen informeren over vloerkleden en inspireren. Heel veel succes en ook nog veel decoreer plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *