Trendy: de kooilamp!

De hippe kooilamp

Misschien ben je ze wel eens tegengekomen. Van die lampen die je in kleine donkere hoekjes van de overdekte parkeergarage ziet. En op schepen en werkplaatsen. Die lampen met een kooi er omheen, om bescherming te bieden op deze ongeluksgevoelige plekken. Het klinkt misschien raar, maar deze kooilampen zijn nu helemaal trendy! Met als inspiratiebron deze lampen in de parkeergarages zijn ontwerpers helemaal losgegaan. Daardoor heb je nu kooilampen in allerlei vormen, kleuren en maten.

Draadstructuur

Iets wat alle kooilampen met elkaar verbindt is de draadstructuur en glaswerk rondom het peertje. Deze draden zorgen voor bescherming van de lamp, maar je kan er ook erg mooie vormen mee creëren. Dit heeft geleid tot een kunstcollectie van unieke lampen. Naast het originele design zijn er onder andere ovale, vierkante, ruiten en ronde kooilampen. Ook de lampen in asymetrische vormen zijn echte blikkenvangers. Omdat de draden makkelijk in verschillende hoeken te buigen zijn, hebben designers hun creativiteit kunnen loslaten op dit simpele ontwerp. Hoe zou een kooilamp in de vorm van een vogelhuisje eruit zien? De uitkomst van dit experiment zijn een heleboel unieke lampen in allerlei maffe vormen!

Industrieel in een nieuw jasje

Een woontrend die je de laatste jaren veel ziet terugkomen is het industrieel wonen gemengd met moderne en artistieke invloeden. Een bakstenen muur met moderne schilderijen. Metalen tafels met kunstzinnige teksten. Een minimalistische stijl met niet teveel frutsels en versieringen. Hier past de kooilamp uitstekend bij. Door zijn vroegere functie en met name de draden heeft de lamp een industriële uitstraling. De lamp staat bijvoorbeeld heel mooi in grote kamers met houten plafonds, bij voorkeur kamers waar ook de balken nog te zien zijn. In combinatie met wat handgeweven kussens, simpele kamerplanten en witgeverfde houten meubels heb je zo de minimalistische, industriële look gecreëerd.

Kleurencombinaties

De traditionele kooilampen zijn vooral functioneel en hadden dus veelal basiskleuren zoals zwart, grijs en wit. Deze kleuren staan perfect binnen de woontrends van nu. Maar de echte aandachtstrekkers zijn de kooilampen in felle kleuren rood, blauw of groen. Ook zijn er de houten lampen, die prachtig staan in een natuurlijk interieur in combinatie met kamerplanten en andere houten meubels. Deze kunnen je kamer een warme, rustieke uitstraling geven.

Een kooilamp in jouw kamer?

Zou jij de trend volgen? Is de kooilamp iets wat zou passen binnen jouw interieur? En hoe zou jij deze lamp combineren met je andere meubels en accessoires? Kijk snel op directlampen.nl voor een uniek aanbod aan kooilampen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *